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Question: 
 
 

 
Where to apply the metal foil on the outer surface of the housing 
of the circuit breaker in order to avoid flashover between 
terminals and the metal foil? 
 

 
Proposal: 
 
 

 
The existing text of clause 9.7.2 item c) of Amendment 13 has to 
be read as follow: 

with the circuit-breaker in the closed position, between all poles 
connected together and the frame, including a metal foil or part in 
contact with the outer surface of the housing of the insulating 
material but only the 2 lateral center parts have to be covered by 
the metal foil, as shown on the following figure: 
 

 
 
 
 

 
Remark: 
 
 

 
This clarification has been requested by the WG1 TC23E. 
 

 
Explanatory notes: 
 

 
In order to avoid flashover between terminals and the metal foil, 
the terminal area should be defined more precisely regardless the 
geometry of the circuit-breaker close to the terminals. 
 

 


